Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

vineri, 26 octombrie 2012

Recomandari legate de arat


Aratul, operatia de pregatire a stratului germinativ, are loc imediat dupa recoltarea culturii insamantate in anul curent (in cazul cerealelor). Astfel aratul este o operatie ce nu trebuie desconsiderata intrucat aceasta operatie fiind facuta la timpul potrivit (toamna) aduce beneficii considerabile fiecarei culturi in parte.
Cum din pacare in aceasta vara am avut parte de precipitatii care nu au satisfacut cerintele solului, imediat dupa recoltarea cerealelor din luna august, aratul s-a efectuat in conditii foarte grele in urma carora bucati mari de sol au fost dislocate. Acest fapt conduce la pierderi economice substantiale intrucat distrugerea lor reprezinta sume de bani suplimentare pe care fermierii vor trebui sa le cheltuiasca pentru remedierea acestei probleme reale.
Cum in urma ploilor ce au udat Romania saptamana trecuta solul este suficient de umed cat sa fie prelucrat, recomandam tuturor fermierilor sa efectueze aratul in aceasta toamna cat stratul de arat permite acest lucru in parametrii corespunzatori.
Deasemenea, ca o recomandare ulterioara, spunem ca aratul efectuat la o adncime de 20-15 de centimetri este cel mai des utilizat si cel mai corespunzator intrucat distrugerea cuiburilor de rozatoare sau orice alta vietate este primordiala in agricultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu