Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Deschiderea portilor catre Rusia



În urma întrevederii dintre Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, și omologul său din Federația Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc în data de 10 octombrie 2012, Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieţei de desfacere ruse pentru comercializarea produselor românești de origine animală.

În acest sens, Serviciului Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzor) al Federaţiei Ruse a anunţat că va da curs solicitării României de a trimite specialişti, începând cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioadă de 14 zile, la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne, interesate să exporte pe piaţa rusă. Acest demers va permite producătorilor români de produse de origine animală să intre pe o piață cu un potential de consum urias.

“Acest pas, pe care Federaţia Rusă îl face acum, este unul extrem de important pentru producătorii români. Vorbim de o piața nouă, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, și o piaţă care a fost inaccesibilă României de foarte mulți ani. De când am venit la minister, producătorii și procesatorii de produse din carne, interesaţi m-au rugat să le înlesnesc comerțul cu produse de origine animală, pe piaţa din Rusia. În acest scop am avut o întrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat că în cel mai scurt timp posibil vor fi începute verificările la unitățile româneşti de producţie şi procesare de carne. Nu pot decât să-i mulţumesc pentru promptitudine. În mai puțin de două săptămâni de la întâlnirea noastră am primit acest răspuns oficial ”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
       
     madr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu