Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

luni, 22 octombrie 2012

Cei mai bogati agricultori romani


In topul celor mai bogati agricultori din Romania se regasesc nume cunoscute care au facut bani frumosi de pe urma agriculutii romanesti, considerate de multi ca intrata de atatia ani in "coma".

6.Culita Tarata. Este un rerpezentant de seama al acestui top intrucat  detine numeroase terenuri in Roman, Neamt si chiar Balta Ialomitei. Acesta detine o avere estimata undeva intre valorile 45-47 milioane de euro. Pierderea terenului pe care acesta il detinea in Insula mare a Brailei pare ii destabilizeze intr-o oarecare masura afacerile. In prezent Culita Tarata este Presedintele CJ Neamt.

5.Mihai Anghel. Acesta este un adevarat intreprinzator care are in ocupatie peste 25.000 de hectare. Detine o mare parte din acestea in judetele Olt si Dolj, insa detine afaceri si in domeniul viticol. Averea lui Mihai Anghel se ridica pana la 47 de milioane de euro.

4.Horia Culcescu. Este cel mai mare producator de conserve din tara noastra, detinand peste 290 de hectare de sere. Deasemenea detine peste 1200 de hectare de vie, producand astfel vin sub emblema clubului de fotbal Steaua Bucuresti. Horia Culcescu detine o avere de 62 de milioane de euro. Bucuresteanul in varsta de 40 de ani este finul lui Gigi Becali.

3.Ion Grecu. Constanteanul detine 1500 de hectare de teren arabil, un depozit de 16000 de tone de cereale dar si o miniferma de cereale. Acesta are o avere de 65 de milioane de euro. Acesta si-a vandut in anul 2009 o mare parte din actiunile care l-au adus pe locul 257 in Forbes, in urma unei tranzactii prea putin transparente pentru preza.

2.Adrian Porumboiu. Finnantatorul de la Fc Vaslui detine in grija peste 50000 de hectare de teren arabil, de pe urma carora incaseaza un profit anual de aproximativ 20 de milioane de euro.

1.Ioan Niculae. Finantatorul de la Astra Giurgiu se regaseste in capul acestui top intrucat numeroasele hectare de teren arabil pe care le detine ii ridica cifra de afaceri la 1,5 miliarde de euro. Cele 50.000 de hectare pe care le are in grija il fac unul dintre cei mai de seama agricultori romani, care detine insa depozite de cereale ce depasesc impresionanta cantitate de 700.000 de tone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu