Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

Agricultura externa

Productii de grau, orz si ovaz in America anului 2014


In Statele Unite ale Americii, anul curent a oferit fermirilor productii de grau in scadere cu aproximativ 6 procente fata de anul precedent. Astfel, cele peste 53 de milioane de tone, vor fi evident bine primite, insa nu suficiente.


Conform autoritatilor americane responsabile, cantitatea totala de grau de toamna recoltata a fost anul acesta de 36,9 miloane de tone, cu 1 procent mai putin comparativ cu estimarea efectuata in luna iunie.

Deasemenea, productia de ovaz in anul 2014, a fost estimata la 113.250 de tone, cu aproximativ 15 procente peste cea de anul trecut, potrivit datelor USDA, in timp ce productia de orz din SUA este estimata la peste 4,1 milioane de tone, cu 13 procente mai putin comparativ cu cea a anului trecut.

Metanul din jurul plantatiilor de orez
Cercetatorii de la colegiul Trinity din Dublin, Irlanda de Nord si de la Universitatea Arizona precum si cei de la Universitatea din California au descoperit in urma a 63 de experimente comune ca dioxidul de carbon eliminat de catre culturile de orez ca urmare a temperaturilor exagerat de ridicate provocate de catre incalzirea globala ajung sa atinga maxime daunatoare alarmante.
Pentru ca orezul este a doua cea mai cultivata planta din lume si pentru ca se manifesta o tendinta de crestere a productiei de orez in viitor, in mod direct proportional cu aceste cresteri va creste si cantitatea de metan produsa de aceste campuri. In prezent cercetatorii lucreaza la o metoda de a reduce pe cat posibil cresterea cantitatii de metan in jurul plantatiilor de orez.


Noutati din agricultura SUA

Douăzeci și două de milioane de lucrători americani reusesc sa faca comert cu produse alimentare și fibre dar numai 4,6 milioane de acei oameni trăiesc la ferme - ceva mai putin de 2 la suta din totalul populatiei SUA.
Consumatorii cheltuiesc 547 miliarde dolari pentru produsele alimentare care provin de la fermele din SUA. Din fiecare dolar cheltuit pe alimente, cota agricultorului este de aproximativ 23 de cenți. Restul sunt pentru costurile de dincolo de poarta fermei: salariile și materiale pentru producție, prelucrare, comercializare, transport și distribuție.
În medie, în fiecare oră, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, în jurul valorii de 6 milioane dolari in SUA sunt destinate vanzarii produse agricole - cereale, semințe și fructe oleaginoase, bumbac, carne, legume, snack-uri, etc.
Etanol și noi bio-diesel, combustibili fabricati din porumb și alte cereale, sunt benefici pentru mediul înconjurător, ca urmare a acestui fapt SUA s-a angajat sa popularizeze aceste produse in intreaga lume.

Pretul Cerealelor oleaginoase din India Creste simtitor

Ca urmare a recoltarii unei cantitati diminuate de cereale oleaginoase comparativ cu presupunerile ce au precedat perioada de recoltare, pretul acestor cereale au crescut in comaratie cu estimarile ulterioare. Daca la inceputul perioadei de recoltare inginerii se asteptau ca in intreaga Indie ca fie recoltate aproximativ 33,6 milioane de tone de greu, se pare ca la sfarsitul acestei perioade, cantitatea totala recoltata nu a depasit 30 de milioane de tone. Asadar pretul de export a crescut si ca urmare a deprecierii masive a rupiei indiene in raport cu dolarul american. Din moment ce Romania importa peste 50 % din cantitatea utilizata, este clar ca o mica cantitate de astfel de cereale de care tara noastra are nevoie va ajunge la pret mai ridicat.

Cartofi modificati genetic in SUA

In urma unor constatari aparute in data de 16 octombrie 2012, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii din SUA au scos la iveala rezultate incurajatoare cu privire la modificarea genetica a cartofilor. Acestia au descoperit in urma modificarilor genetice facute asupra cartofilor ca cele mai populare legume din lume pot contine de pana la doua-trei ori mai multi carotenoizi decat contin actualele specii.  Se presupune ca aceasta descoperire modifica si structura externa a cartofului, intrucat acesta va capata culori putin schimbate.
Cercetatorii care au facut aceste descoperiri au scos pe piata in anul 2007 o alta specie de cartof care a ajuns rapid aprobata de intreaga lume.
Carotenoizii se presupune ca sunt utili omului intrucat luteina si zeaxantina ajuta in inbunatatirea vederii dar previn in acelasi timp si aparitia cataractei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu