Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

duminică, 28 octombrie 2012

Pe 7% din suprafata arata se vor planta paduri ?


Comisia Europeana pune in discutie saptamana aceasta o lege in urma careia fiecare fermier va trebui sa aiba in vedere plantarea padurilor pe o suprafata de 7% din intregul teren pe care il are la dispozitie. Din punctul nostru de vedere acesasta noua lege nu ar trebui sa afecteze agricultura din Romania, intrucat dupa cum bine stim cele peste 1 milion de hectare necultivate din tara noastra ne-ar permite sa respectam aceasta noua dispozitie a Comisiei Europene si sa fim mai ecologici decat trebuie. Mari probleme ar fi pentru tarile mici deoarece 7% dintr-o suprafata destinata agriculturii unor tari ca Ungaria, Cehia sau Slovacia ar fi echivalentrul unui dezastru agricol. Deasemenea nici cultivatorii de maslini nu sunt decaord cu acesta noua lege: "Acum ce ar trebui sa facem? Sa taiem maslinii pentru a planta paduri care sa insumeze 7% din suprafata ocupata momental de acesti arbori?".
Din punct de vedere ar agriculturii, Europa nu sta foarte bine comparativ cu SUA. Odata cu extinderea Uniunii Europene inspre tarile mai putin bogate, nu s-a marit si bugetul alocat agriculturii. Astfel Europa dispune de aceleasi fonduri pentru agricultura ca cele pe care Uniunea le avea cand erau inscrise in acesta organizatie doar 15 state. Astfel s-a ajuns ca 27 de state sa imaprta aceiasi bani pe care 15 state ii imparteau
in trecut. Deasemenea SUA cu cei 2 milioane de agricultori, are dispune de un buget alocat agriculturii de circa 10 ori mai mare decat cel al Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu