Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Graul insamantat in toamna, salvat de ploile din octombrie



Culturile de grâu însămânţate pentru anul viitor sunt salvate datorită precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, a declarat Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
“Fenomenul de secetă din România a fost atât de dur din iunie până în octombrie, încât dacă în octombrie nu ar fi plouat atunci recolta de toamnă ar fi putut fi compromisă. Culturile de grâu însămânţate pentru anul viitor sunt, după părerea mea, salvate. Întotdeauna, prognozele pe termen lung, estimări cu trei-patru luni înainte, au o probabilitate de realizare de 60%. Ceea ce anunţam, în urmă cu trei luni, şi anume că va ploua în octombrie, s-a realizat din fericire şi este esenţial acest lucru pentru agricultură”, a afirmat Ion Sandu.
Din fericire ca urmare a acestor ploi care ne-au perindat tara in luna octombrie, putem spune ca acea inaltime minima pe care graul trebuie sa o atinga la intrarea in iarna (12-14 centimetri) nu mai este un obiectiv atat de greu de atins. Sa speram ca previziunile meteorologicilor cu privire la iarna grea pe cara noastra o va traversa in acest an se vor indeplini, intrucat in aceste momente orice forma de precipitatii este bine primita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu