Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

vineri, 30 noiembrie 2012

Daniel Cosntantin face parte din Parlamentul European pentru Inovare



In urma unui comunicat de presa dat de catre cei de la madr.ro, am aflat faptul ca Daniel Constantin este unul din cei trei miniștri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare.

În cadrul reuniunii Consiliului de miniştri pentru agricultură din 28 - 29 noiembrie a.c. de la Bruxelles au fost adoptate concluziile Consiliului privind reprezentanţii în comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare „Productivitate şi durabilitatea agriculturii”, din care fac parte urmatorii miniştrii:

  • Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României
  • Mette Gjerskov, Ministrul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului al Danemarcei;
  • Athanasios Tsaftaris, Ministrul Dezvoltării Rurale şi Alimentaţiei al Greciei.

In urma acesei adunari Daniel Constantin a fost ales intr-o functie europeana de prestigiu, el fiind singurul roman ales intr-o astfel de functie.
Principalul criteriu de selecţie l-a constituit activitatea avută de fiecare ministru în cadrul consiliilor pe agricultură. Cei care au facut posibila aceasta alegere cu adevarat uimitoare pentru tara noastra, a fost presedentia cipriota, care si-a aratat increderea fata de Daniel Constantin.
Pe lângă cei trei miniştri propuşi, comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) va reuni 40 de personalităţi din rândul organizaţiilor de fermieri, cercetători, academicieni şi organizaţii ale consumatorilor şi protecţia mediului,acestia avand rolul de a reprezenta interesele inovarii in agricultula la Curtea Europeana.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu