Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

vineri, 2 noiembrie 2012

Baietii destepti din agricultura

Si in Romania, asemenea altor state, se pare ca "baietii destepti din agricultura" nu s-a facut lipsiti ci din potriva s-au instalat destul de sanatos. In tara noastra, "baietii destepti in agricultura" sunt cei care declara o cantitate mult mai mare de cereale recoltate in primavara, pentru a putea justifica cantitatile uriase de cereale pe care apoi le vor cumpara fara acte de la diferiti fermieri mai mici. La prima vedere acest lucru nu este o problema suficient de mare cat sa ne priveasca pe noi insa, analizand problema vom observa faptul ca produsele cumparate fara acte nu figureaza in niciun contract legal, ceea ce inseamna ca nu se plateste TVA-ul de 24%. Acest lucru este echivalantul unui prejudiciu de zeci de milioane de euro pe care statul il inregistreaza anual.

2 comentarii:

  1. Ai foarte mare dreptate, ar fi nevoie de inmbunatatirea sistemului fiscal agricol in Romania, agricultura poate sustine economia tari noastre pana la un anumit punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca imi impartasesti opinia. Acest post l-am facut pe baza unor dezvaluiri ce mi-au fost relatate de catre peroane in cauza sa vorbeasca despre asa ceva.

      Ștergere